16:00

Karlstad BK

Referat: Karlslunds IF HFK - Karlstad BK

Karlslund tar efterlängtad och välförtjänt seger mot Karlstad

Ja, under de senaste två omgångarna av Division 1 Norra har Karlslunds IF HFK verkligen fått bita i det sura äpplet då laget trots stundtals dominerande spel ändå fått gå poänglösa av planen. Idag skipas dock rättvisa då Karlslund återigen står för en mycket bra prestation och vinner mot tabelltrean Karlstad BK med 2-1 efter två mål av Furkan Motori, varav segermålet kommer i den 93:e minuten!

Exakt samma startelva som i senaste matchen mot Sandvikens IF får förtroendet i dagens match:
Jakob Kindberg
Gabriel Kopkin – Daniel Hultqvist – Anton Olsson
Simon Gefvert – Ibrahim Habib – Sebastian Loyola Nydén – Justin Salmon (ut ’95) – Sermed Habib
Shpëtim Hasani (ut ’65) – Furkan Motori

Avbytare:
Tim Månsson, Adam Björk (in ’95), Ludwig Rhan, Dennis Koss, Elias Jangdin, Freddy Swartling, Christer Lipovac (in ’65)

Det är Karlslund som tar tag i taktpinnen direkt på sin hemmaplan. Karlstad ligger dock bra i positionerna och de farligaste chanserna åt båda hållen är ett antal hörnor.

Karlstad kommer in lite mer i matchen efter en halvtimme spelad. Dock blir den ”falska tryggheten” inte långvarig då Karlslund tar ledningen i den 32:a minuten. Bollen spelas ut till en spritt springande Shpëtim Hasani som tar sig in i straffområdet och som spelar in bollen centralt där Furkan Motori dyker upp och styr in bollen stolpe in!

1-0 står sig till halvtidsvilan och det kan konstateras att Karlslund står för en riktigt fin insats och har inte låtit serietrean och superettanjagande Karlstad komma till några ordentliga farligheter. Hemmapubliken vet dock att detta har de varit med om förr, där fina insatser i första halvlek och ledning har förvandlats till förlust. Så än är inget vunnet, lyder det gemensamma mantrat när publiken går och köper kaffe i halvtidspaus.

Den andra halvleken hinner knappt börja innan Simon Gefvert, som gör en kanonmatch idag både med och utan boll, blir fälld i straffområdet och domaren tilldömer straff för hemmalaget. Hasani stegar upp men målvakten räddar.

I den 55:e minuten får Karlstad en frispark precis utanför offensivt straffområde. En uppmärksam och lurig värmlänning skruvar in frisparken under tiden hemmalaget ställer upp muren, och då gästerna inte begärt avstånd så görs inga regelbrott och Karlstad har därmed kvitterat till 1-1. Karlslund står bokstavligen på hälarna, och publiken börjar få deja vú-känslor från förr och håller alla tummar att den här gången ska Karlslund ta sig upp ordentligt på fötter igen.

I den 65:e minuten byts Christer Lipovac in istället för Hasani. Matchen börjar öppna upp sig alltmer på slutet då båda lagen går för att vinna. Karlstad kommer dock inte till några större lägen trots det, utan det är Karlslund som har fyra-fem riktiga bra lägen att åter ta ledningen men bollen vill inte in. Inte förrän i den tredje övertidsminuten då mittbacken (!) Gabriel Kopkin kommer på överlapp på högerkanten och spelar in bollen i straffområdet och där vinkelspecialisten Motori dyker upp igen och vinklar in bollen i mål och spikar slutresultatet 2-1!

En otroligt bra insats av samtliga spelare där vi återigen visar att vi i våra bästa stunder, vilka var många och långa idag, är ett topplag i denna serie. Vi vinner rättvist med 2-1 och har nu 34 poäng med fem matcher kvar. Efter att denna omgång är färdigspelad kommer det vara minst nio poäng ner till negativ kvalplats. Med 15 poäng kvar att spela om är inget klart än (det har vi ju lärt oss), men efter dagens sköna seger är vi ett stort steg närmare säkrat kontrakt.

Och hörni. Visst är övertidssegrar bland de skönaste segrarna? Speciellt de välförtjänta.